Gehard glas

Gehard glas valt onder veiligheidsglas

Gehard glas is enkel glas, dat gehard is onder een temperatuur van ongeveer 600 °C. Het proces is extreem verhitten en daarna snel afkoelen. Door dit proces is de ruit tot wel vijf keer sterker dan regulier glas. Wanneer het glas (toch) zou breken, valt het uit elkaar in zeer kleine scherfjes, wat de kans op verwonding aanmerkelijk verkleint. Waar wordt gehard glas veel toegepast. Bijv. zwembaden, sporthallen en trappenhuizen. Particulieren kiezen voor gehard glas wanneer er bijvoorbeeld een glazen scheidingswand in de woonkamer moet worden geplaatst, maar ook bij glazen deuren en douchecabines, douchedeuren.

Wat zijn de voordelen

  1. Valt in kleine stukjes als het glas breek.
  2. Het is vijf keer sterker dan regulier glas.
  3.  Kan beter tegen (mechanische) schokken.
  4.  Inbraakwerend, het is immers moeilijker te breken.

Zonnestraling of vrieskou. Gehard glas is ook beter bestand tegen spanningen veroorzaakt door temperatuurverschillen. Gehard glas is dus een uitstekende oplossing wanneer een glasconstructie veilig moet zijn, om het risico op verwonding bij eventuele breuk te voorkomen.

Het verschil tussen gelaagd en gehard glas

Wat verstaan we onder veiligheidsglas. Een bepaald gevoel van veiligheid kan beschermen of de veiligheid vergroten. Gelaagd glas is niet het zelfde als gehard glas. Over wat voor soort glas praten we dan. Het verschil zit in het breken van het glas. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door een transparante en onzichtbare tussenlaag van folie=kunststof.Bij het breken blijft het aan elkaar zitten door de folie. Gehard glas valt uiteen in allemaal kleine stukjes.Bijv. Een voorruit van een auto is gemaakt van gelaagd glas en een bushokje weer van gehard glas. Iedereen kent dit wel.

Diktes van gehard glas

Gehard glas met diktes van 4, 5, 6, 8, 10. Extra diktes ook verkrijgbaar 12, 15 en 19 mm.

Offerte aanvragen

Waarom A.S Glashandel?

Een vrijblijvende offerte

Wat moet u doen. U neemt ongeveer de maten op van het glas in mm of cm. Het aantal ruiten. Waar zit het glas begaande grond of op een verdieping, zodat wij een inschatting kunnen maken of er een stelling nodig is of ander materiaal. U ontvangt de offerte ongeveer binnen 24 uur. De offerte is een inschatting.

Inmeten van het glas

Bent het eens met de inschatting van de vrijblijvende offerte, dan kunt u ook vrijblijvende meetafspraak maken met ons maken. A.S Glashandel komt dan bij u langs, op een tijd wanneer het u gelegen komt.

De offerte ondertekend, wat nu

Wij nemen het glas in bestelling bij de fabriek waar u glas gemaakt wordt. Dit duurt ongeveer 2 á 3 weken. Als het glas bij ons binnen is bellen wij naar u om een planning maken om het glas bij u te plaatsen.

Service 
  • Bij deze offerte geld de volgende garantie.
  • U heeft 10 jaar fabrieksgarantie op lek en blindslag op vaste delen.
  • Deze garantie geld alleen als er voldoende onderhoud is gepleegd aan de kozijnen waar het glas in is geplaatst.
  • U heeft 5 jaar garantie op lek en blindslag op draaiende en bewegende delen.