Dubbelglas HR++

Wat is dubbel glas.

Dit zijn twee glasplaten aan elkaar. De ruimte tussen de glasplaten heet de spouw. Door deze tussen ruimte krijg je een extra isolerende werking. Dit zorgt er voor dat er geen koude lucht naar binnen komt en de warme lucht binnen blijft. De ruimte tussen de glasplaten kan gevuld worden met een gasvulling van waardoor de isolatie waarde omhoog gaat. Dubbelglas heeft ook nog meer voordelen. Minder geluidsoverlast. Bijv. druk verkeer ,trein of metro.

Functie Isolatieglas

Wat voor functie heeft nu isolatieglas.
Er is zoveel keuze: standaard HR glas of een iets hoger rendement HR+ of een hoog rendement HR++ glas. Het laatste is trippelglas dit heeft drie glasplaten HR+++ dit wordt heel veel gebruikt in de Scandinavische landen.
Het meest gebruikte glas wat geplaatst wordt is dubbelglas HR++.
In HR++ is een ruime keuze.
Tussen de glasplaten kunt u kiezen voor droge lucht gevuld of met edelgas argon gevuld. Ook kunt u kiezen voor een onzichtbare coating voor een nog betere isolatiewaarde. Dubbelglas houd het geluid ook tegen wat een voordeel kan zijn voor geluidsoverlast. Als u voor dubbelglas kiest moet u wel rekening houden met ventileren. Wij kunnen boven het glas een ventilatierooster plaatsen als u dat wilt. HR++ glas / isolatieglas is bijna altijd toe te passen in bestaande kozijnen.
De dikte van het HR++ / isolatieglas wel afhankelijk van de bestaande kozijnen.

Wat zijn nu de kosten!

 Aanbiedingen en prijzen staan op veel websites en vaak enkel alleen de prijs per m.² of met arbeidsloon. Iedereen wil natuurlijk weten wat de glas prijzen zijn van het leveren en plaatsen van dubbel glas. Tenslotte kost het altijd veel geld. Het is niet altijd gemakkelijk om een standaard prijs op te geven. De prijs hangt namelijk van verschillende aspecten af. Standaard dubbelglas is natuurlijk een stuk goedkoper dan bijv. de productiekosten van de isolerende coating bij HR+ of HR++ glas en de prijs verschilt echter ook in de dikte van het glas. De locatie is erg belangrijk. Zit het glas op de tweede etage of in een flat, dan worden de plaatsing kosten al meer. Is er een kraan of steiger nodig. Toch geven wij graag een prijsopgave op! U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen .

Hoe goed isoleert dubbelglas HR

Er is zoveel keuze: standaard HR glas of een iets hoger rendement HR+ of een hoog rendement HR++ glas. Het laatste is trippelglas dit heeft drie glasplaten HR+++.
Wanneer je kiest voor dubbelglas. Het meest gebruikte  is het isolerende  HR++ glas. De prijzen kunnen behoorlijk verschillen en hangen voor een belangrijk deel af van het soort glas dat u kiest.  Hoe hoger de isolatiewaarde of ook wel U-waarde genoemd, hoe hoger de prijs per m2.

De U-waarde per glassoort. Dus hoe lager het getal, hoe hoger/beter de isolatiewaarde.
Enkelglas heeft een isolatiewaarde van 5.6.
HR glas isolerende coating spouw gevuld met droge lucht  waarde 1,6 – 2.0        HR+ glas isolerende coating spouw gevuld met argon gas, spouwdikte  9 t/m 12mm waarde 1.2 t/m 1.6
HR++ glas  isolerende coating spouw gevuld met argon gas, spouwdikte  13mm of meer waarde 1.2. HR+++glas  Drie dubbel glas met coating gasvulling   waarde 0,9  (tripelglas).

Warmtewerend of geluidswerend glas

A.S Glashandel kan dubbelglas ook leveren als warmtewerend of geluidwerend. Warme zomers kunnen de temperatuur flink doen laten oplopen. Zo kunnen serres in de zomer bijzonder warm worden. Warmte- of zonwerende beglazing zorgt dat de warmte wordt weerkaatst.  Dus dat de warmte buiten blijft. Heeft u last van geluidsoverlast. Dan is geluidswerend dubbelglas van goed keuze. De Lichtinval wordt  door dit glas niet beperkt.

Montage

Om dubbelglas te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van glaslatten. 
Glaslatten zijn van hardhout en in de grondverf gespoten.
Voor het afkitten gebruiken wij speciale beglazingskit.
 Bel gerust voor meer informatie.

Advies

Wij kunnen advies geven over de montage mogelijkheden, maar ook kunnen wij het volledig verzorgen van inmeten van het dubbelglas tot het monteren van het glas.
Heeft u een oude woning met enkelglas en de sponning is te smal voor dubbelglas. Daar is nu ook een oplossing voor met isolatieglas voor oude monumentale panden. Dit glas is wel een stuk duurder

Offerte aanvragen

Waarom A.S Glashandel?

Een vrijblijvende offerte

Wat moet u doen. U neem ongeveer de maten op van het glas in mm of cm. Het aantal ruiten. Waar zit het glas; begane grond of op een verdieping, zodat wij een inschatting kunnen maken of er een stelling nodig is of ander materiaal. U ontvangt de offerte ongeveer binnen 24 uur. De offerte is een inschatting.

Inmeten van het glas

Bent het eens met de inschatting van de vrijblijvende offerte, dan kunt u ook vrijblijvende meetafspraak maken met ons maken. A.S Glashandel komt dan bij u langs, op een tijd wanneer het u gelegen komt.

De offerte ondertekend

Wij nemen het glas in bestelling bij de fabriek waar u glas gemaakt wordt. Dit duurt ongeveer 2 á 3 weken. Als het glas bij ons binnen is bellen wij naar u om een planning maken om het glas bij u te plaatsen.

Service 
  • Bij deze offerte geld de volgende garantie.
  • U heeft 10 jaar fabrieksgarantie op lek en blindslag op vaste delen.
  • Deze garantie geld alleen als er voldoende onderhoud is gepleegd aan de kozijnen waar het glas in is geplaatst.
  • U heeft 5 jaar garantie op lek en blindslag op draaiende en bewegende delen.